AĞIZ İÇİ TOTAL BAKIM

Çoğu hastam dişlerini düzenli olarak fırçaladığını buna rağmen çürükler ve dişeti problemlerinden kurtulamadığını bildirmektedir. Bunun sebebi sadece fırçalamanın yetmiyor oluşudur.

Doğru bir temizlik için

  1. DİŞ FIRÇALAMA: El ile yapılan fırçalamada dakikada ortalama 100 hareket yaparız. Elektrikli fırçalarda ise bu sayı yaklaşık 30000 olduğu için daha etkili bir temizlik sağlayabiliriz. Dişlerimizi en az 2 dakika boyunca ve tüm dişleri içerecek şekilde fırçalamalıyız. Sadece diş yüzeylerini değil diş ve dişetinin birleştiği yerleri yumuşakça fırçalamalı o sınırda besin artığı kalmamasına özen göstermeliyiz. Çünkü o bölgede biriken gıdalar diş taşı oluşumuna, diş taşı ise dişeti çekilmesine ve dişeti iltihabına neden olmaktadır.
  • DİŞ İPİ KULLANIMI: Dişlerimizin ara yüzlerinin temizliğinde fırça yetersiz kalabilir. Bu bölgedeki gıda artıklarını temizlemek için kürdan kullanımı yerine daha az travmatik olan diş ipi kullanılabilir. Günde 1 defa yatarken diş ipi kullanılması gece boyu kuru kalan ağız içinde asit oluşumu ve dolayısıyla çürük oluşumunu azaltacaktır.
  • DİŞ MACUNU: Diş macunundan beklediğimiz diş yüzeyindeki artıkları çözmesi ve lekelerin çıkarılmasında yardımcı olmasıdır. Diş macunu dişimizin doğal rengine dönmesini sağlayacaktır. Beyazlatma için ise hekiminizin uygulayacağı tedaviler daha sağlıklı olacaktır.
  • AĞIZ BAKIM SUYU: Etkin bir plak kontrolü için ağız bakım suları kullanılabilir. 1 dakika süre ile ağızda çalkalama yapılır mümkünse 30 dakika yiyecek ve içeceklerden uzak durulmalıdır.
  • AĞIZ DUŞU: Ağız duşu su püskürterek dişler arası, kaplama ve köprülerin etrafı, implant çevresi temizliğinde mutlaka önerdiğimiz bir uygulamadır. Hem artıkların temizlenmesinde hem de yaptığı masaj etkisi ile diş, implant ve dişeti sağlığında önemli bir yer tutmaktadır.