DİŞ BEYAZLATMA ZARARLI MI?

İnsanlar güzel ve sağlıklı dişlere sahip olmak isterler. Estetik açıdan güzel dişlere sahip olabilmek için en önemli şey, beyaz dişlerdir. Ancak ağız ve diş bakımına gerekli özenin gösterilmemesi, dişlerde renk değiştirmeye neden olmaktadır. Hatta bazı durumlarda diş fırçalamak bile, dişlerde sararmaya engel olamamaktadır. Bu durum ise günlük yaşantıda bazı insanların olumsuz bir şekilde etkilenmesine neden olabilmektedir. Dişlerinde hayal ettiği beyazlığı sahip olamayan kişiler, bir sohbet esnasında ya da fotoğraf çekilirken ağzını kapatarak dişleri gizleyebilirler. Bu durum bazı insanlarda özgüven kaybı ile birlikte, psikolojik sorunlara bile neden olan olumsuz durumlar yaşatabilir. Yaşamış olduğu bu durumdan rahatsız olan pek çok insan diş beyazlatma yöntemini uygulamak istemektedir. Ancak diş beyazlatma zararlı mı sorusunun cevabını merak etmektedirler. İstenilen beyazlıkta ki dişlere sahip olabilmek için diş beyazlatma yönteminin uygulanmasında herhangi bir zararlı sonuç meydana gelmemektedir. Bu yöntem ile diş yüzeylerine uygulanan işlemler sonucunda, çeşitli nedenlerden dolayı diş yüzeylerinde sararmaya neden olan etmenler giderilmektedir. Böylece başarılı bir şekilde dişlerin beyazlatılması işlemi gerçekleşir. Diş beyazlatma yöntemi ile sararan dişlerin 2 ya da 3 ton kadar açılabilmesi mümkün olmaktadır. Bu yöntem, diş kaplama yöntemi ile kıyaslandığında daha ekonomik fiyatlarda gerçekleştirilebilmektedir. Ayrıca daha kolay bir şekilde ve dişlerde aşındırmaya neden olmadan, uzman diş hekimleri tarafından uygulanabilir.

Diş Beyazlatma Güvenli Mi?

Diş beyazlatma zararlı mı sorusu günümüzde en çok merak edilen olan sorular arasında yer almaktadır. Uzman diş hekimleri kontrolünde uygulanan ve tedavi aşamalarından prosedürlere uygun bir şekilde gerçekleştirildiği takdirde herhangi bir zararı bulunmamaktadır. Bu şekilde güvenli bir yöntem olarak karşımıza çıkar. Diş yapısında kalıcı hasarlara ve herhangi bir değişikliğe neden olmaz. Diş beyazlatma yöntemi, diş minesine uygulanan bir işlemdir. Mine içerisinde bulunan küçük partiküllerin içerisinde yer alan sıvının ağartılma işlemi olarak ifade edilebilir. Böylelikle dişlerin beyazlatılması sağlanır. Bu yöntem içerisinde diş hekimleri tarafından kullanılan bütün malzemelerin insan sağlığı açısından herhangi bir zararı bulunmamaktadır. Bu yöntem ile beyazlatılan dişler, zaman içerisinde kullanıma bağlı olarak tekrar renk değiştirdiğinde, diş beyazlatma yönteminin yeniden uygulamasında hiçbir sakınca yoktur. Diş hekimleri tarafından uygulanan bu yöntem sonrasında, herhangi bir yan etki gözlenmez. Ancak dişlerde hassasiyet görülebilir. Çok sıcak ve soğuk yiyeceklere karşı duyulan bu hassasiyet, yaklaşık 2 gün içerisinde düzelme gösterecektir.

Diş Beyazlatma Yöntemleri Nelerdir?

Diş beyazlatma yöntemleri iki şekilde olabilmektedir. Bu yöntemlerden ilki diş hekimleri tarafından uygulanmasıdır. Diş hekimleri tarafından uygulanan beyazlatma işleminin yanında, eczanelerden ya da marketlerden satın alınabilen diş beyazlatma kitleri bulunmaktadır. Ancak bu şekilde diş beyazlatma zararlı mı sorusu akıllara getirilmektedir. Diş hekimleri tarafından beyazlatma kitlerin kullanılmamasına yönelik bir uyarı söz konusu değilse, bu kitlerin kullanımında herhangi bir sakınca bulunmamaktadır. Eczanelerden temin edilebilen diş beyazlatma tozları, dişin üst kısmına yok etmektedir. İlk kullanımda beyaz bir etkiye neden olsa da, zaman içerisinde hızlı bir şekilde dişlerde sararmalar görülebilir. Tüm bunlar ile birlikte diş beyazlatma için insanlar tarafından tercih edilen karbonat kullanımı da, diş hekimleri tarafından önerilen bir yöntem değildir. Çünkü kullanım sonrasında sert yapıda bulunan diş minesini aşındırma gibi olumsuz durumlar ortaya çıkabilir. Bu doğrultuda diş hekimleri tarafından uygulanan beyazlatma yöntemi en güvenli seçenek olacaktır. Ayrıca hekimler tarafından önerilen malzemelerinde kullanılması, ağız ve diş sağlığı bakımından büyük önem taşımaktadır.